Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه استان کرمان از نظر جمعیت در کشور رتبه نهم را دارد، گفت: بیشترین جمعیت استان در شهرهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، جیرفت و بم و کمترین جمعیت در شهرهای کوهبنان، فاریاب، رابر، انار و ارزوئیه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمد قاسمی امروز (شنبه 7 دی) در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان به مناسبت هفته ثبت گفت: سوم دی ماه امسال مصادف با صدویکمین سالروز بنیانگذاری سازمان ثبت احوال کشور با شعار خدمت هوشمند، شفافیت و کارآمدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان در ادامه افزود: ثبت احوال در سال 1297 در تهران با صدور اولین سند هویتی به نام فاطمه ایرانی، شروع به کار کرد و در استان کرمان در تاریخ 27 شهریور 1306 با صدور اولین سند به نام میرزا علی محمد هروی کار ثبت احوال کرمانی ها شروع شد.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه کلید ورود به دولت الکترونیک، کارت هوشمند ملی است؛ بیان کرد: در دستور کار ثبت احوال دو خروجی که در دست مردم و بیشتر از بقیه موارد مشهود است یکی صدور شناسنامه مکانیزه و دیگری صدور کارت هوشمند ملی است و تأکید ما بر صدور کارت هوشمند ملی است که اگر پوشش کارت هوشمند ملی کامل شود و خدمات بر روی کارت ایجاد شود مردم می توانند با سهولت بسیار، خدمات حاکمیتی را دریافت کنند.

 

قاسمی در ادامه گفت: از دستاوردهایی که در استان کرمان با همکاری استاندار در حال انجام است حذف تصویر مدارک هویتی از مردم در دستگاه های اجرایی است و کسی که به دستگاه اجرایی مراجعه می کند فقط احراز هویت او از طریق سیستم هویتی خود نهاد و یا دستگاه اجرایی انجام می شود.

 

وی با اشاره به اینکه 170 دستگاه های اجرایی در 200 هزار نقطه در کشور به ما متصل هستند که به صورت آنلاین و برخط از ما خدمات هویتی می گیرند، ادامه داد: در پیروی از ابلاغ سیاست های جمعیتی که توسط مقام معظم رهبری در 14 بند است و بند 14 در خصوص رصد تحولات جمعیتی است؛ دبیری شورای راهبردی آن به ثبت احوال به ریاست استاندار کرمان واگذار شده که بر همین اساس درصد جمعیتی را داریم که برآورد جمعیتی استان کرمان در ۹ ماهه امسال 3 میلیون و 280 هزار و 634 نفر بوده که از این تعداد 51 درصد مردان و 49 درصد زنان هستند.

 

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه استان کرمان از نظر جمعیت در کشور رتبه نهم را دارد، گفت: بیشترین جمعیت استان در شهرهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، جیرفت و بم و کمترین جمعیت در شهرهای کوهبنان، فاریاب، رابر، انار و ارزوئیه است.

 

وی ادامه داد: نرخ رشد جمعیتی استان کرمان 1.3 درصد است درحالی که این درصد در ایران 1.2 درصد است با توجه به اینکه نرخ رشد جمعیت 2.1 درصد باید باشد اما جمعیت ما رو به کاهش می رود.

 

قاسمی بیان کرد: نرخ رشد جمعیت شهرهای رودبار جنوب، قلعه گنج، عنبرآباد، کهنوج و نرماشیر بیشترین و در شهرهای بردسیر، کوهبنان، بافت رابر و بم کمترین است.

 

وی با اشاره به اینکه درصد کهنسالی ما 5 درصد است که جمعیت بالای 65 سال را تشکیل می دهد که در کشور 6.1 درصد است، افزود: استان کرمان، هفتمین استان جوان در کشور است و سن امید به زندگی مردان در استان کرمان 70 سال و زنان 73 سال است و 67 درصد از جمعیت ما جمعیت فعال بین 15 تا 64 سال و 5 درصد آن بالای 65 سال و 27 درصد صفر تا 14 سال هستند.

 

مدیرکل ثبت احوال استان کرمان گفت: بیشترین فوت در ابتدای امسال، به ترتیب به دلایلی از جمله بیماری قلبی و عروقی، دستگاه های تنفسی، حوادث غیرعمد، سرطان و تومورها و بیماری های عفونی بوده است.

 

وی در خصوص فراوانی نام در استان کرمان گفت: فراوانی نام در ۹ ماهه امسال برای پسران، امیرعلی، علی، امیرحسین، ابوالفضل و حسین بوده و برای دختران فاطمه، حلما، زهرا، فاطمه زهرا و رقیه بوده است که باعث افتخار است که در طول تاریخ کارکرد ثبت احوال و ثبت اسامی بانوان، نام حضرت زهرا(س) هم در استان کرمان و هم در کشور در صدر بوده است.

 

قاسمی در ادامه بیان کرد: از جمعیت واجد شرایط 2 میلیون و 118 هزار و 990 نفری کارت هوشمند ملی، 92 درصد را پوشش دادیم که 8 درصد باقی مانده و از جمعیت شناسنامه ای هم 49 درصد پوشش شناسنامه مکانیزه را داشتیم.

 

وی افزود: مهلت قانونی ثبت احوال در ثبت تولد 15 روز بعد از واقعه و مهلت ثبت فوت 10 روز بعد از واقعه است و طرح تعویض شناسنامه مکانیزه را دردستور کار داریم و ثبت نام کارت ملی هوشمند از اولویت های ما است که تا پایان امسال 187 هزار نفر جامانده را ثبت نام می کنیم.

 

این مسئول با بیان اینکه در اداره ثبت، فرهنگ نام و نامگذاری پیگیری می شود و مردم به سمت اسامی ایرانی و اسلامی توصیه می شوند؛ با اشاره به اینکه از مشکلات ما کاهش جمعیت پیش رو و دیگری نام های نامأنوس با فرهنگ ایرانی و اسلامی است، گفت: در ابتدا باید مردم به سمت اسلامی ایرانی و اسلامی ترغیب شوند که برخی اسامی نامأنوس که هیچ ربطی به ما ندارند و غربی هستند و معانی خوبی ندارند به ندرت وارد می شوند و فراوانی دارند و مخالف شئونات ما است که باید از طریق تریبون های نماز جمعه و شورای فرهنگی عمومی پیگیری شود.

 

 

وی ادامه داد: در خصوص جمعیت که بحث مفصلی دارد؛ اولین موردی که کاهش جمعیت پیش می آورد این است که امنیت ما را به خطر می اندازد لذا باید راه درست انتخاب شود و طبق فرمایش رهبری عمل کنیم تا یک جمعیت مناسب و رو به رشد در ایران و کرمان داشته باشیم خصوصاً در استان کرمان جمعیت شهرهای برخوردار رو به کاهش است و شهرهای محروم ما تاکنون خوب بوده است.

 

 

 

پایان پیام/667

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد نماز جمعه حماسه 9 دی مسجد خطبه های نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد خبرگزاری شبستان فعالیت های مسجدی شیراز دفتر امام جمعه کرمان محمد قاسمی مدیرکل ثبت احوال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۵۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم

به گزارش همشهری آنلاین، صابر جباری مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟ سقوط آزاد کاهش رشد جمعیت متوقف شد | واکسیناسیون سرطان دهانه رحم انجام می‌شود | برنامه کنترل سقط جنین در کشور

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان‌دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 848597 منبع: مهر برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم فرزندآوری طرح جوانی جمعیت

دیگر خبرها

  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • بیش از ۵۷ درصد فوتی‌های سال گذشته زنجان به مردان اختصاص داشت
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • خراسان جنوبی از بالاترین ضریب‌های امنیتی برخوردار است
  • ادامه رکوردزنی‌های دولت رئیسی؛ بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر ایران ثبت شد